Limbi străine

Despre Atelier

Știm deja că cei mici au creierul ca un burete plin de informații, că absorb cu mare ușurință un volum mare de cunoștințe de la orice sursă din jur. Ei bine, o limba străina poate fi un stimul extraordinar pentru creierul lui aflat în plină dezvoltare.

Cunoașterea unei limbi străine este un diferențiator puternic pentru orice tânăr care ajunge în punctul de a se angaja, dar reprezintă și un exercițiu al minții care îl va pregăti pe copil pentru orice fel de carieră.

Spre deosebire de adulții care caută să rețină structuri logice gramaticale, copiii pot asimila într-un mod foarte natural noțiuni de vocabular sau pronunție și își pot îmbogăti cu ușurință bagajul de cuvinte. Ca să putem ajunge aici, cei mici trebuie să audă constant acele cuvinte și expresii, să fie încurajați să le repete și să le folosească în jocuri, să cânte sau să recite.

Trebuie să ținem totuși cont că învățarea unei limbi străine este un proces de durată care necesită răbdare și perseverență. Copiii pot uita la fel de repede precum asimilează, motiv pentru care părinții trebuie să mențină această preocupare activă.

Copiii care au ocazia să învețe prin joacă o limbă străină, pot ajunge să o vorbească fluent până la vărsta de 6 ani, ca mai apoi să poată fi înscriși la școli cu predare în limba respectivă.

Cheerful teen girl sitting at home using laptop, studying languages

Ce beneficii credem noi că vin o dată cu învățarea unei limbi străine?

Formular de Contact